fa

نقش کلیدی لجستیک و خلاقیت در رشد بهره‌وری اقتصاد ایران

علینقی مشایخی، موسس دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، در گفت‌وگویی که در نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۳ در غرفه هلدینگ فاخر برگزار شد، نکاتی را درباره صنعت لجستیک، تأثیر فناوری‌های نوین در بهبود عملکرد این صنعت و نقش سیاست‌های اقتصادی داخلی و خارجی بر صنعت لجستیک  بیان کرد.
برای مشاهده ویدئو به صورت کامل به کانال آپارات هلدینگ فاخر به لینک زیر مراجعه فرمایید.

لینک کامل گفت‌وگو

دکتر مشایخی، در سخنانی بر اهمیت افزایش بهره‌وری در صنعت لجستیک به عنوان یکی از ارکان اساسی برای رشد اقتصادی کشور تأکید کرد. او بیان کرد: صنعت لجستیک با پتانسیل بالایی که دارد، می‌تواند نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی در جابجایی کالاها و خدمات ایفا کند. این امر به ویژه در اقتصاد ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا جابجایی مؤثر کالاها و خدمات یکی از عوامل کلیدی در چرخش چرخ اقتصاد کشور محسوب می‌شود.
مشایخی به تأثیر فناوری‌های نوین در بهبود عملکرد صنعت لجستیک اشاره و اظهار کرد: حضور جوانان پرانرژی و خلاق در ایران، از جمله در هلدینگ فاخر که نقش مهمی در حوزه لجستیک دارد، باعث خوشحالی است. انرژی و تحرک نسل جوان در نمایشگاه‌های مرتبط با این حوزه لذت بخش است و امیدوارم سیاست‌های اقتصادی و تجاری داخلی و خارجی کشور، فضایی را برای رشد بیشتر این خلاقیت‌ها و انرژی‌ها فراهم کند.
او تأکید کرد: خلاقیت‌های جوانان ایرانی نیاز به بازاری وسیع‌تر از بازار داخلی دارند و این امکان تنها با بهبود روابط خارجی ایران میسر خواهد شد. بنابراین سیاست‌های اقتصادی داخلی و خارجی، می‌توانند بستری مناسب برای رشد استعدادهای جوان و در نهایت رشد اقتصادی کشور فراهم کنند.
موسس دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، با تاکید بر اینکه گذر از دنیای سنتی به دنیای دیجیتال می‌تواند به تغییرات قابل توجهی در بازار کار منجر شود، توضیح داد: این انتقال ممکن است باعث از بین رفتن برخی مشاغل سنتی و ایجاد مشاغل جدیدی شود، اما نباید این تغییرات را با ترس نگریست؛ بلکه باید مردم را نسبت به مزایای آن آگاه کرد. 
مشایخی اضافه کرد: افزایش بهره‌وری که با حذف برخی مشاغل و ایجاد مشاغل جدید همراه است، به معنای انجام کارها با تعداد افراد کمتر است. با این حال، این بهره‌وری منجر به رشد اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری و ایجاد مشاغل جدیدتر و متنوع‌تر می‌شود. افرادی که در مشاغل سنتی فعالیت داشته‌اند و به واسطه این تغییرات بیکار شده‌اند، می‌توانند در حوزه‌های جدید مشغول به کار شوند. هرچند این انتقال ممکن است با چالش‌ها و تنش‌هایی همراه باشد و زمان‌بر باشد، اما در نهایت این فرآیند اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. برای گذر از این چالش‌ها، باید آگاهی عمومی را افزایش داد و مزایای تکنولوژی‌های جدید را به مردم و آینده‌سازان کشور توضیح داد.
او در پایان با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در صنعت و تکنولوژی‌های جدید نیز یکی از مهم‌ترین عوامل در این گذار است، گفت: سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها پرخطر است و به همین دلیل به سرمایه‌گذاران در این حوزه‌ها، سرمایه‌گذاران خطرپذیر می‌گویند. با این حال، حتی اگر تنها یکی از هر 10 سرمایه‌گذاری موفق شود، بازدهی آن به قدری بالا است که سرمایه‌گذاری‌های ناموفق را جبران می‌کند. نوآوری همواره با خطر همراه است، اما کسانی که در این حوزه‌های جدید سرمایه‌گذاری می‌کنند، در نهایت بهره‌مند خواهند شد.

برگشت به بالا
1399 اکتیران پلاس اطلاعات بیشتر
در حال بارگذاری