fa

نقش پلتفرم جامع خدمات مالی در مدیریت لجستیک و زنجیره تامین

تاریخ انتشار:   1403/05/08
پلتفرم جامع خدمات مالی

پلتفرم جامع خدمات مالی نقش بسیار مهمی را در بخش لجستیک ایفا می‌کند. از سال 2019 بخش لجستیک در آمریکا 4.5 میلیارد دلار درآمد داشته است. پیش‌بینی می‌شود سرانه رشد سالانه 15.6 درصد بیشتر شود و میزان بالقوه این سود بیش از 9 میلیارد دلار باشد.

صنعت لجستیک در اقتصاد و ساخت و ساز در کشور نقشی حیاتی دارد. این صنعت جهانی درحال رشد است و در این راستا انقلابی به پا کرده است. همین موضوع تاثیر زیاد فین‌تک (Fin Tech) در لجستیک را نشان می‌دهد.

لجستیک بخشی بسیار سازمان‌یافته است و راه‌حل‌های زیادی را جلوی پای استارت‌آپ‌ها قرار می‌دهد تا مشکلاتشان را حل کنند. البته فناوری‌های مالی در بسیاری از زمینه‌های دیگر نیز کاربرد دارد. پس تلفیق لجستیک و فین‌تک، فرایند پرداخت در این بخش را ساده‌تر خواهد کرد. در ادامه به شرح بیشتر نقش پلتفرم جامع خدمات مالی در مدیریت لجستیک و زنجیره تامین پرداخته خواهد شد.

نقش فین‌تک در مدیریت لجستیک و زنجیره تامین

این استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های غول لجستیک هستند که با دیدگاه‌های جدید و پلتفرم‌های تازه خود، نوآوری می‌کنند. در حالت عادی لجستیک تنها روی بهینه‌سازی اطلاعات و جریان کالاهای فیزیکی تمرکز می‌کند. اما امروزه این موضوع تغییر کرده است و جریان معاملات، فرصتی برای افزودن ارزش در لجستیک پیشرفته هستند.

در صنعت لجستیک برخلاف شهر هوشمند، اطلاعات اغلب با اسناد کاغذی مبادله می‌شوند و امضاهای دستی و مهر دارند. بسیاری از شرکت‌های لجستیک هنوز از فناوری و سیستم‌های قدیمی استفاده می‌کنند و از تکنولوژی‌های روز دنیا جا مانده‌اند. داده‌ها و تراکنش‌های لجستیک در مقایسه با دیگر صنایع، با زیرساخت‌های دیجیتال موجود مانند نرم‌افزارهای مبتنی بر فضای ابری، گوشی‌های هوشمند و امثالشان همسو نیستند.

با فرصت‌هایی که فین‌تک و به‌طور کلی پلتفرم جامع خدمات مالی ارائه می‌دهد، صنعت لجستیک جهش بزرگی به جلو خواهد داشت. البته مشکل اصلی این است که ارائه‌دهندگان خدمات لجستیک نمی‌دانند فین‌تک چه فرصت‌هایی را برایشان فراهم می‌کند و چطور موجب پیشرفتشان می‌شود.

بسیاری از شرکت‌های لجستیکی قادرند با بهره‌گیری طیف گسترده‌ای از گزینه‌های تامین مالی در انواع مختلف، نیاز سرمایه در گردش خود را کاهش دهند. بسیاری از شرکت‌ها در فرایندهای صورتحساب و روش‌های پرداختشان مشکلاتی دارند. صنعت لجستیک با کاهش سختی‌های اداری، بهبود دانش درباره پلتفرم جامع خدمات مالی و دید باز در این زمینه، تامین مالی برای تهیه تجهیزات و سرعت‌بخشیدن به پرداخت‌ها، شرکت‌ها را به سود می‌رساند.

فین‌تک چطور صنعت لجستیک را تغییر می‌دهد؟

1. تامین سرمایه در گردش

در بعضی از زنجیره‌های تامین، تعدادی از خریداران بزرگ و قابل اعتماد آماده حمایت از ترتیبات تامین مالی زنجیره تامین برای فراهم کردن سرمایه خالص در گردش تامین‌کنندگان SME هستند. شرکت‌های لجستیک در سایر زنجیره‌های تامین نیازهای خود به سرمایه را با راه‌حل‌هایی دیگر که اغلب فین‌تک و بانک‌ها ارائه می‌دهند، برطرف می‌کنند.

2. بهینه‌سازی فرایندهای اداری

راه‌حل‌های مختلفی برای بهینه‌سازی فرایندهای سفارش‌گیری و سفارش‌دهی وجود دارند که با افزایش اطلاعات در مورد سفارش‌گیری، فرآیندهای تایید و ارتباط دیجیتال بین شرکت‌ها بهبود می‌یابد.

3. تامین مالی برای تهیه تجهیزات و موجودی‌ها

تجهیزات لازم برای لجستیک و همچنین ارسال بسته پستی بسیار تخصصی هستند و در تمام نقاط جهان کاربرد دارند. انبارداری و تامین مالی نیز راهکارهای متناسب با بیمه و دارایی‌ها را می‌طلبند. پلتفرم جامع خدمات مالی بر اساس داده‌های مربوط به فرایندهای لجستیک، دارایی‌های لجستیک و ریسک‌های عملیاتی، ترتیبات مالی خاصی را مرتبط با دارایی شرکت یا مشتری ارائه می‌دهد.

مثلا دو شرکت بیمه از فناوری خاصی برای نظارت بر رفتار رانندگان و تنظیم بیمه مبتنی بر این رفتار استفاده می‌کنند. این نوع بیمه هنوز برای کامیون‌ها در دسترس نیست، اما از فناوری نظارت استفاده می‌شود. شرکت‌های حمل‌ونقل می‌توانند با این روش به رانندگان خود آموزش داده و حق بیمه پرداختی، هزینه‌های تصادف و مصرف سوخت را کاهش دهند.

4.تسهیل تجارت بین‌المللی، فعالیت‌های برون‌مرزی و اعتماد

زنجیره‌های تامین بین‌المللی پیچیده‌تر از زنجیره‌های تامین عادی هستند، زیرا با شرکای بیشتر، مشتریان ناشناخته، مکان‌های مختلف با قوانین متفاوت در زمینه تجارت، مالیات و حتی ارسال بسته پستی سروکار دارند. فین‌تک برای کمک به تجارت بین‌الملل، اسناد را دیجیتالی کرده و اطلاعات عملیاتی، فیزیکی و مالی را به یکدیگر متصل می‌کند. البته راه‌های جدید ثبت تراکنش در معاملات پیچیده لجستیک وجود دارند که پیشرفته‌تر هستند و اغلب در شهر هوشمند آرمانی استفاده می‌شوند.

دابل بوکینگ یا رزرو دوتایی در نظارت گمرکی اطلاعات باکیفیت‌تری را ارائه می‌دهد، هزینه، ریسک و زمان لازم کمتری دارد و به‌همین دلیل برای زنجیره لجستیک جهانی کاربرد دارد.

 4 روش برتر در پلتفرم جامع خدمات مالی که استارت‌آپ‌ها برای لجستیک از آن بهره می‌برند

1. مدیریت مالی تامین‌کننده

تامین مالی زنجیره تامین، با ارائه پرداخت زودهنگام به تامین‌کنندگان راهی عالی برای بهبود جریان نقدی در کسب‌وکار ‏است. این روند برای شرکت‌های سنتی لجستیکی به ‌دلیل ساختارهای قدیمی‌، آسان نخواهد بود. بیشتر استارت‌آپ‌ها هستند که برای تسهیل کارهایشان از این روش استفاده می‌کنند.

امروزه ارسال روزانه بسته پستی به‌صورت برون‌مرزی زیاد است و بسیاری از زنجیره‌های تامین درگیر این فرایندها هستند و هرکدام منافع خاص خود را دارند. هر یک از طرف‌های درگیر در این فرایندها مانند فرستنده‌ها،نماینده‌ها و آژانس‌ها هست. و آژانس‌های بازرسی، اطلاعات و داده‌هایی را تولید می‌کنند. حین جابه‌جایی کالاها به منابع مالی، ضمانت و بیمه نیاز هست.

مدیریت ریسک موثر نیز دشوار خواهد بود، زیرا داده‌ها تنها از یک منبع نمی‌آیند و صاحب کالا اغلب نمی‌تواند در لحظه عبور بسته از  مرز حضور داشته باشد. این موضوع شاید منجر به بازرسی‌های بیشتر و افزایش هزینه تجارت برون‌مرزی شود.

در چنین شرایطی است که پلتفرم جامع خدمات مالی وارد عمل می‌شود. این پلتفرم به‌دنبال یکپارچه‌سازی داده‌های زنجیره تامین با استفاده از هوش مصنوعی پست و لجستیکی است و با انجام این کار اطلاعات دقیقی را در ارتباط با زنجیره تامین به فرستنده‌ها می‌دهد.

2. پرداخت و ارسال

در لجستیک اغلب مشکلاتی در بحث قبوض و رسیدها وجود دارد. استارت‌آپ‌ها درحال حاضر برای رفع این مشکلات خدمات خاصی ارائه می‌دهند، مانند مدیریت فاکتورها برای مشاغل حمل‌ونقل. استارت‌آپ‌های فعال در زمینه فین‌تک با فعال‌سازی پرداخت دیجیتال و خودکارکردن صورت‌حساب و تایید دریافت بسته پستی، کار را آسان‌تر می‌کنند.

بعضی از این استارت‌آپ‌ها برای ارائه چنین خدماتی از هوش مصنوعی پست و لجستیکی و همکاری با سایت‌های تجارت الکترونیکی کمک می‌گیرند. آن‌ها مدل «پرداخت حین حرکت» را ارائه می‌دهند. شرکت‌های لجستیک با استفاده از این روش قادرند محموله‌ها را ردیابی کنند و بر اساس مسافت دقیق طی‌شده توسط کامیون، پرداختشان را انجام دهند.

3. بلاک چین در لجستیک

بلاک چین که پیش‌تر در امور مالی کاربرد داشت، اکنون راه خود را به بخش لجستیک و پلتفرم جامع خدمات مالی نیز باز کرده است. استارت‌آ‌پ‌های سراسر جهان از آن برای تامین مالی زنجیره تامین استفاده می‌کنند. مثلا استارت‌آپ سنگاپوری Skuchain محصولی به نام Bracket دارد که همه چیز را در امور لجستیک، از سفارش گرفته تا پرداخت، شفاف نگه می‌دارد.

شفافیت بلاک چین به مدل‌های مالی جدید اجازه می‌دهد تا زنجیره تامین را تقویت کنند. با استفاده از این روش، تراکنش‌های مالی و پرداخت‌ها با رویدادهای ثبت‌شده در بلاک چین و از طریق قراردادهای هوشمند به‌طور خودکار ‏انجام می‌شوند. یعنی وقتی کانتینری به مقصد می‌رسد، پرداخت‌ها خودکار انجام می‌شوند. این روش در توسعه شهر هوشمند بسیار کاربرد دارد.

4. تجارت اتوماتیک

با ظهور هوش مصنوعی پست و لجستیکی، شرکت‌های بیشتری در زمینه لجستیک شروع به اتوماسیون سازی تمام فرایندها کرده‌اند. این شرکت‌ها با درخواست مشتری‌هایشان درحال برنامه‌ریزی و اجرای فرایند خودکارسازی هستند که در آن پردازش پرداخت نیز تنها با یک کلیک انجام می‌شود. چنین چیزی دردسرهای بسیار زیادی را کاهش می‌دهد.

فین‌تک نقش بسیار مهمی در نوسازی لجستیک ایفا کرده است، اما هنوز راه زیادی را در پیش دارد. فرایندهای متمرکز بر صنعت، باعث شکل‌گیری ارتباط موثری بین پلتفرم جامع خدمات مالی و مدیریت لجستیک و زنجیره تامین می‌شوند.

برگشت به بالا
1399 اکتیران پلاس اطلاعات بیشتر
در حال بارگذاری